فهرست مطالب

نشریه مطالعات آموزشی نما
پیاپی 6 (نیمسال دوم 1394 - 1393)

  • تاریخ انتشار: 1394/07/18
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علیرضا خوش دل*، بنفشه درمنش، کیوان مجیدزاده، مژگان محمدی مهر صفحات 2-11
    سابقه و هدف

    بهبود کیفیت در آموز ش عالی، از رویکردهایی است که در دهه اخیر در بسیاری از نظا مهای آموزش عالی
    مورد توجه قرار گرفته ا ست.از سویی، آموزش پزشکی برای ا ینکه بتواند پاسخگوی تغییر و تحولات سریع پزشکی باشد، ناگزیراز تغییر ا ست و باید از روش های نوین آموزشی بهره گیرد که یکی ا زا ین روش ها، آموزش مبتنی بر شبیه سازی است.

    روش ها

     این مقاله از نوع مروری بوده ودر تدوین آن از جستجوهای اینترنتی با استفاده از موتورهای جستجوگر و در داده پایگا ه های معتبر از جمله Google scholar، SID، Science direct و مطالعات کتابخانه ای در کتب و مقالات علمی منتشر شده در سا لهای 2013 – 2005 استفاده شده است.

    یافته ها

    شبیه سازی در آموزش پزشکی از نقش مهمی برخوردار است. در مراقبت بهداشتی، تاکید بر ارائه ی مراقبت صحیح و ایمن بوده و شبیه سازی و شبیه سازها با کمترین تهدید محیطی، اجازه تمرین را به فراگیران، برای حصول این هدف فراهم می کنند. لذا، آموزش و ارزیابی بر پایه شبیه سازی، نقش مهمی در تامین ایمنی بیمار ایفا می کند. ضمن اینکه در این روش فراگیران برای عملکردی مطمئن و موثر در آینده آماده می شوند.

    بحث و نتیجه گیری

    یافتن ترکیبی صحیح از روش سنتی، شبیه سازی و تجربه مراقبتهای واقعی از بیمار، چالشی اساسی در آموزش است. آنچه مسلم است برای اثربخش تر شدن شبیه سازی، تمرکز بر اهداف و مهار تهای کلیدی، دقت در آماده سازی سناریوها، فراهم آوردن امکان بازخورد وا رزیابی عملکرد،ا نجام تجربیات تحت راهنمایی و تناسب شبیه سازی با نیازهای حرفه ای ضروری است

  • فرشته باعزت، سهیل رحیمی* صفحات 12-19
    مقدمه و هدف
    در زمینه آموزش پزشکی، برقراری ارتباط یک مهارت بالینی است که نقش کلیدی ارائه خدمات مناسب درمان دارد. مهارت های ارتباطی، رضایت بیمار را بدنبال داشته و سبب می شود بیمار از برنامه تشخیصی - درمانی بدرستی پیروی نماید، اما نداشتن مهارت ارتباطی کافی می تواند باورهای خود کارآمدی و بهزیستی اجتماعی پزشک را تحت تاثیر قرار داده به فرایند مصاحبه و تشخیص لطمه وارد کند. مطالعه حاضر در این راستا طراحی و اجرا شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش نیمه آزمایشی انجام شد. 60 نفر از دانشجویان سال چهارم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران که در آستانه ورود به دوره کارورزی بیمارستانی بودند به روش نمونه گیری سیستماتیک انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. برای آموزش مهارتهای ارتباطی از مدل شش مرحل های کالگری - کمبریج ( 2005 )،برای سنجش خودکارآمدی از پرسشنامه شررو مادوکس (1982 ) و جهت ا رزیابی بهزیستی اجتماعی از پرسشنامه کییز( 2003 )بصورت پیش آزمون و پس آزمون برای هر دو گروه کنترل و آزمایش استفاده شد. نتایج توسط نرم افزار sPSS ویرایش 16 با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین میزان خود کارآمدی و بهزیستی اجتماعی گروه کنترل و آزمایش درپس آزمون تفاوت معنا داری وجود داشت و این امر مبین این است که آموزش مهارتهای ارتباطی بر باورهای خودکارآمدی و بهزیستی اجتماعی پزشکان موثر و بر روند تشخیص و درمان مناسب بیمار تاثیرگذار است.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر آموزش مهارت زندگی، مسئولان آموزشی، از همان بدو ورورد دانشجویان به دانشگاه آموزش مهارت زندگی شروع شود و دور ه های آموزش مهارتهایا رتباط پزشک و بیمار در تمامی دانشگاه های علوم پزشکی کشور با استفاده از اساتید مجرب برگزار گردد.
    کلیدواژگان: مهارتهای ارتباطی، خود کارآمدی، بهزیستی اجتماعی
  • سیده اعظم سجادی، زهرا فارسی* صفحات 21-30
    سابقه و هدف
    بهبود کیفیت در آموز ش عالی، از رویکردهایی است که در دهه اخیر در بسیاری از نظا مهای آموزش عالی مورد توجه قرار گرفته است.از سویی، آموزش پزشکی برای ا ینکه بتواند پاسخگوی تغییر و تحولات سریع پزشکی باشد، ناگزیراز تغییر است و باید از روش های نوین آموزشی بهره گیرد که یکی ا زا ین روش ها، آموزش مبتنی بر شبیه سازی است.
    روش ها
    این مقاله از نوع مروری بوده ودر تدوین آن از جستجوهای اینترنتی با استفاده از موتورهای جستجوگر و در داده پایگا ه های معتبر از جمله Google scholar، SID، Science direct و مطالعات کتابخانه ای در کتب و مقالات علمی منتشر شده در سا لهای 2013 – 2005 استفاده شده است.
    یافته ها
    شبیه سازی در آموزش پزشکی از نقش مهمی برخوردار است. در مراقبت بهداشتی، تاکید بر ارائه ی مراقبت صحیح و ایمن بوده و شبیه سازی و شبیه سازها با کمترین تهدید محیطی، اجازه تمرین را به فراگیران، برای حصول این هدف فراهم می کنند. لذا، آموزش و ارزیابی بر پایه شبیه سازی، نقش مهمی در تامین ایمنی بیمار ایفا می کند. ضمن اینکه در این روش فراگیران برای عملکردی مطمئن و موثر در آینده آماده می شوند.
    بحث و نتیجه گیری
    یافتن ترکیبی صحیح از روش سنتی، شبیه سازی و تجربه مراقب تهای واقعی از بیمار، چالشی اساسی در آموزش است. آنچه مسلم است برای اثربخش تر شدن شبیه سازی، تمرکز بر اهداف و مهار تهای کلیدی، دقت در آماده سازی سناریوها، فراهم آوردن امکان بازخورد وا رزیابی عملکرد،انجام تجربیات تحت راهنمایی و تناسب شبیه سازی با نیازهای حرفه ای ضروری است.
    کلیدواژگان: آموزش، ارزیابی، شبیه سازی، یادگیری
  • رحیم مرادی*، محمدرضا نیلی صفحات 31-43
    سابقه و هدف

    آموزش مفاهیم و انتقال اطلاعات به عنوان یکی از کارکردهای مهم آموزش پزشکی به حساب می آ ید.از طرف دیگر،امروزه آموزش مفاهیم پزشکی به شیوه سنتی و مبتنی بر سخنرانی به تنهایی جوابگوی آموزش نیست و تدریس، شیوه های جدیدی می طلبد. یکی از این رویکردها که شیوه های جدید را در آموزش مفاهیم پزشکی به دنبال آورده است، آموزش مفاهیم به وسیله استراتژ ی ها و راهبردهای نوین است. پژوهش حاضر تلاش کرده است تا به بررسی تاثیر به کارگیری راهبردها و استراتژ ی ها در آموزش مفاهیم پزشکی بپردازد. بررسی جایگاه آموزش پزشکی به شیوه پودمانی است.

    روش ها

    در این مقاله مروری، برای دستیابی به مقالات مرتبط کلید واژ ه های Concepts, strategies of concepts و کلید واژه های معادل فارسی آن در پایگاه های اطلاعاتی SID, Science direct ،Eric ،Magiran جستجو شد. نتایج بازیابی شده به فاصله زمانی سال 1991 تا 2011 میلادی محدود شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که برای آموزش مفاهیم پزشکی میتوان از راهبردهای: ارائه مثال و غیر مثالهای متنوع از مفهوم، تکیه روی خصوصیات شاخص و مهم مفهوم،ا یجاد آمادگی از طریق آموزش مفاهیم پایه و تقویت پاسخ های صحیح در یادگیری مفاهیم پزشکی، استفاده از سایر راهبردهای آموزشی مثل نقشه مفهومی، روش استقرایی، روش قیاسی، روش تلفیق و سازماندهی، چندرسانه ای، انیمیشن و استفاده کرد.

    بحث و نتیجه گیری

    در آموزش مفاهیم پزشکی می توان با استفاده از راهبرد نقشه مفهومی از یک موضوع عملکردهای شناختی سطح بالا چون تحلیل، ترکیب وا رزشیابی به طور مداومب کار گرفته می شود و می توان عمق و توسعه دانش فراگیران را ارزیابی کرد.

    کلیدواژگان: مفاهیم، آموزش مفاهیم، نقشه مفهومی، استراتژی قیاسی و استقرایی
  • علیرضا خوشدل، علی دانا*، مژگان محمدی مهر صفحات 44-52
    سابقه و هدف
    آموزش پودمانی شکلی از آموزش های ضمن خدمت است که تخصص های شغلی (حرفه ای) در قالب پودمان های آموزشی مستقل و جدا از هم به مخاطبان آموزش داده می شود. هر یک از پودمان ها، مهارت و توانایی خاصی را ایجاد می کند و در عین حال در کنار سایر پودمان ها منجر به ایجاد یک مهارت جدید و جامع تر می گردد. در واقع هر پودمان آموزشی مجموعه ای از دانش، معلومات، نگرش ها و مهارت هایی است که با استفاده از آنها اجرای یک مرحله مفید از کار یا بخشی از وظایف شغل (حرفه) به طور مستقل امکانپذیر می گردد. بنابراین هدف مطالعه حاضر بررسی جایگاه آموزش به شیوه پودمانی است؟
    روش
    روش مطالعه حاضر مروری از نوع کتابخانه ای بود که مطالب مرتبط با آموزش پودمانی، طراحی آموزشی و آموزش پزشکی با استفاده از کلمات کلیدی مطرح در این دو حوزه در پایگاه های اطلاعاتی معتبر داخلی و بین المللی از قبیل Cross References، Google Scholar، (SID (Scientific Information Database، Magiran، Noormags، Science Direct، PubMed مورد بررسی و کنکاش قرار گرفته و مطالب لازم استخراج شد.
    یافته ها
    یافته های مطالعه حاضر بیانگر این مطلب بود که اثربخشی دوره های پودمانی در همه مقاطع و در اکثر موضوعات حیطه های شناختی و عملکردی مورد تایید بوده و پژوهش های مختلف اثربخشی این دوره ها را حتی در مباحث مربوط به مهارت های علوم پزشکی تایید کرده اند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به اینکه آموزش پزشکی یک آموزش مادام العمر است، می توان دوره هایی را به صورت پودمان طراحی کرد وا ز طریق این پودمان ها با ایجاد مهارت های مختلف و قرار گرفتن در کنار همدیگر، مهارت ها و توانمندی های خاصی را به پزشکان آموزش داد.
    کلیدواژگان: طراحی آموزشی، آموزش پودمانی، آموزش پزشکی
  • نیلوفر نکوزاد*، عبدالرضا سبحانی صفحات 54-61
    زمینه و هدف
    در حال حاضر آموزش علوم پزشکی تحت تاثیر عمیق مراکز توسعه آموزش دانشگاه های علوم پزشکی در سراسر ایران است. این مطالعه، با هدف آشناسازی با اصول و مبانی تغییر نظام آموزش علوم پزشکی در جهان و شکل گیری ساختار مراکز توسعه آموزش پزشکی در ایران تدوین شده است.
    روش ها
    این پژوهش یک مطالعه مروری است که با استفاده از منابع متعدد در زمینه آموزش علوم پزشکی و مراکز توسعه آموزش با جستجوی کتابخانه ای و اینترنتی تدوین شده است.
    یافته ها
    توسعه آموزش علوم پزشکی، یکی از اهداف مهم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میباشد. در سال های اخیر با ایجاد تغییر و تحول در اهداف و فرآیندهای اجرایی و مدیریتی، این مراکز اهمیت ویژه ای در دانشگاه های علوم پزشکی یافته است. اقداماتی چون برگزاری جشنواره آموزشی شهید مطهری، دانش پژوهی آموزشی، اهمیت توانمندسازی اساتید، پژوهش و توسعه در آموزش، ارزیابی درونی، اعتباربخشی و رتبه بندی مراکز توسعه، آموزش پاسخگو و فرآیندهای جاری آموزش مداوم جامعه پزشکی از مرکز مطالعات نمونه هایی از تحولات توسعه آموزش در ایران می باشند.
    بحث و نتیجه گیری
    با ایجاد مراکز توسعه آموزش در دانشگاه های علوم پزشکی، نگاه سنتی اعضای هیات علمی به آموزش تغییر کرده و مدرسین به این باور رسید هاند که تدریس، بکارگیری هنرمندان هی علم است. اما، بنظر م یرسد علیرغم تحولات قابل توجه ای که توسط این مراکز ایجاد شده، عواملی مانند: کمبود منابع مالی مراکز و نامناسب بودن نظام پرداخت اعضای هیات علمی آموزشی در مقایسه با درمان و دیگر مسایل، مانع از ایفای نقش کامل در ارتقای کیفی آموزش است. لذاضروری است موانع و مشکلات پیش روی دانشگاه ها برداشته شود تا بتوانند به عنوان مراکز توسعه آموزش کانون تولید ایده و نوآوری در آموزش علوم پزشکی فعالیت نمایند و بتدریج به یک مرکز اداری و اجرایی در دانشگاه ها تبدیل نشوند.
    کلیدواژگان: مراکز مطالعات و توسعه آموزش، دانشگاه های علوم پزشکی، آموزش پزشکی
  • باقر صادقیان*، لیلا غلامحسینی، فاطمه نریمانی صفحات 62-75
    سابقه و هدف

    آموزش الکترونیک ارائه برنامه آموزشی مبتنی بر ابزار الکترونیکی است. دانشگاه های علوم پزشکی جهت ارائه خدمات بهداشتی- درمانی نیازمند تربیت نیروی انسانی متخصص می باشند. با توجه به اهمیت تاثیر تکنولوژی،شناسایی اجزاء آموزش الکترونیک پزشکی و استفاده ازتکنولوژی به تحقق آرما نهای آموزش وکیفیت آموزشی منجر می گردد.

    روش ه

    ا مطالعه حاضر به صورت توصیفی- تطبیقی با جستجوی وسیع پایگاه های اینترنتی، نشریات معتبر، ،scopus
    NYU ،CSU ،JISC ،Google scholar ،SID و کتب مرتبط در این زمینه مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.

    یافته ها

    آموزش الکترونیکی در این مقاطع به روش آموزش مداوم پزشکی، بیمار مجازی، شبیه سازی، نرم افزارها،برنامه مبتنی برحل مساله، تزاروس و غیره طبقه بندی می گردد. اصول اساسی آموزش الکترونیک پزشکی شامل آموزش چندرسانه ای، مدالیته و یکپارچگی است. جهت پیاده سازی این اصول زیرساخت های اساسی از جمله زیرساخت فناوری، فرهنگی و شاخه ای برنامه ای، چشم انداز، امورمالی، ارتباطات، ساختار و استانداردها مورد نیاز می باشد.

    بحث و نتیجه گیری

    باتوجه به این مهم که بدون وجود زیرساخت ها و اصول آموزش الکترونیک پزشکی، دانشگاه های علوم پزشکی از تحقق آرمان های آموزشی ترکیبی باز خواهند ماند، لذا راه های مقابله با این چالش؛ ارائه آموزش ترکیبی، تصویرسازی الکترونیک، پزشکی از راه دور و تدوین منشور آموزش الکترونیک پزشکی می باشد. درا ین زمینه بررسی عوامل سازمانی، عوامل محیطی، تکنولوژی، منابع آموزشی، سواد اطلاعاتی، تشکیل کنسرسیوم جهت دستیابی به آموزش الکترونیک پزشکی ضروری است.ا ین امر با ایجادخط مشی، راهبرد مشخص و ماموریت روشن میتواند آینده موفقی را پیش روی علوم پزشکی قرارداد.

    کلیدواژگان: آموزش الکترونیک، آموزش پزشکی، آموزش مداوم پزشکی
|
  • Khoshdel A.*, Dormanesh B., Majidzadeh Ardabili K., Mohammadimehr M Pages 2-11
    Background

    The great scientific Jihad that has been launched in our country by the order of the Supreme leader primarily requires a roadmap and a strategic plan. According to the significant place for science and technology in the 2025 perspective (20-years national master-plan) for the Iranian armed force (AJA), achieving the highest rank of health and the best scientific reputation in military medicine in the region have been targeted for the Iranian armed force. AJA University of Medical Sciences has made the draft of this roadmap according to the religious rules and the Imam Sadegh’s scientific model, refined and amended based on the expert opinions and will resolute the final draft to be applied by the whole military health network.

    Methods

    This model have been examined with methods such as future studies, strategic analysis, interviews and Delphi technique and also challenges for obtaining the goals have been discussed in the report and the roadmap toward the viewpoint has been structured. Also, a shortcut monitoring of the first phase of operational plan has been evaluated.

    Results

    Based on the Analysis performed, the map principles such as core values, policies, strategies, prioritiesand plans has been structured.

    Conclusion

    It seems that the motivation by chiefs, departments, academics and personnel for implementation of Military Medicine Roadmap (MMR) is more important than the roadmap inscription itself. Therefore, we prepared a document that was signed by academics and military medicine commanders as a certified organizational pledge in order to inspire the whole system toward appropriate performance for this great Jihad.

    Keywords: Roadmap, Medical sciences, Military Medicine, Science, Technology
  • Rahimi S.*, Baezat F Pages 12-19
    Background And Aim
    communication is a clinical skill in the field of medical education that it have key role in understanding of the patient and providing appropriate treatment. The main components of any effective interviews including: medical knowledge, communication skills, physical examination and problem solving ability. Communication skills cause patient satisfaction and the patient follow diagnosis treatment programs, properly. But the lack of adequate communication skills can be affected on physician s’ selfefficiency and social well-being and endamage to interview and diagnosis process.
    Methods
    present study has been designed and implemented in this regard. Research method was semi-experimental. 60 fourth-year students of Tehran University of Medical Sciences that were on the verge of entering a hospital internship were selected in test and control groups by using systematic sampling. For training communication skills used six-step model of Calgary – Cambridge (2005), for assessment of self-efficacy used Sherer & Maddux’s questionnaire (1982) and for measurement of social well-being used Keyes’s questionnaire (2003).
    Results
    the results showed there was a significant difference in the self efficiency and social well-being between the control and experimental groups. In other word, communication skills training were effective on self-efficiency and social well-being of physician and process of interviewing and diagnose patients.
    Conclusion
    life skills training should be started in entry to university and the patient physician relationship skills training courses should be held by experienced teachers in all of medical universities.
    Keywords: communication skills, self-efficiency, social well-being
  • Sajadi Sa, Farsi Z.* Pages 21-30
    Background
    Quality improvement in higher education is one of the approaches which is taken into consideration in many higher education systems in recent decades. On the other hand, to respond to the rapid changes in the medical field, medical education should be changed and new training methods should be used. One of these methods is simulation-based training.
    Methods
    This is a review article. To collect the data, Google Scholar, SID, and Science Direct databases were searched to find articles published inthe years 2005-2013.
    Result
    Simulation plays an important role in medical education. In healthcare, it is emphasized to provide proper and safe care and simulators let learners practice with minimal environmental threats and help them to achieve this goal. Therefore, simulation-based training and evaluation play an important role in achieving patient safety. In addition, learners will be ready to perform safely and effectively in the future.
    Conclusion
    Finding the correct combination of traditional methods, simulation and the experience of patient care is a critical challenge in training. It is clear that to achieve more effective simulation, focusing on goals and key skills, careful preparation of scenarios, providing feedback and performance assessment and the suitability of simulation with professional needs are necessary.
    Keywords: Education, Evaluation, Simulation, Learning
  • Nili Ahmadabadi, Moradi, R.* Pages 31-43
    Background

    concepts education is considered as one of the important functions of medical education. On the other hand, now a days, medical concepts education with traditional and lecture based methods are not effective and using new approaches is necessary. One of the approaches that brought new methods in medical concepts education is education of the concepts through new strategies. This study aimed to examine the effect of using strategies on medical concepts education.

    Methods

    In this review article, Magiran, Eric, SID, and Science Direct databases were searched to find related articles published inthe years1991-2011.

    Results

    The results showed that some strategies can be used for medical concepts education such as:1. provision of examples and non-examples of the concept
    2. Emphasis on important characteristics of the concept
    3. preparation through basic concepts education and supporting the correct responses in medical concepts learning
    4. Using other educational strategies such as conceptual map, deductive method, inductive method, organizing method, multimedia, and animation methods.

    Conclusion

    It can be concluded that effective strategies such as conceptual mapcan be used in medical concepts education. The conceptual maps provide the possibility of person’s understanding assessment by showing mental relationships of concepts. By analyzing the relationships that learners have developed between the concepts in conceptual map, it is possible to evaluate their depth of knowledge. Therefore, in the preparation and design of a conceptual map of a subject, the high-level cognitive functions such as analysis, synthesis and evaluation are constantly used.

    Keywords: concepts, concepts education, conceptual map, deductive strategy, inductive strategy
  • Ali Dana*, Mozhgan Mohammadimehr, Alireza Khoshdel Pages 44-52
    Background and Goal: Modular method is a form of in-service training which provides job skills into a form of independent training of audiences. Each of modular provides specific skill and at the same time besides the other modular led to a new and comprehensive skill. In fact, any educational modular is a set of knowledge, attitudes and skills which by using them it can be possible to do a part of job independently. Therefore, the main aim of present study is to check the status of instructional design with modular method in medical education. This study was done to find out can modular method is used in medical education or not?
    Method
    The method of this study was a literature review of the two areas of modular training and medicine. Key words of these areas were inferred and needed materials were found from internal and international databases such as Magiran, Noormags, SID (Scientific Information Database), Google Scholar, Cross References, Science Direct and PubMed.
    Results
    The findings of this study indicated that the effectiveness of modular courses at all levels and in most areas of cognitive and practical issues was approved and Studies of the effectiveness of these courses even on issues related to medical science and experimental science have confirmed.
    Discussion and
    Conclusion
    Due to the particular characteristic medicine, medicine courses can be designed to be modular, In that way, these modular with creating different skills and getting them together can train medical specialists and experts.
    Keywords: Instructional Design, Modularity Education, Medical Education
  • Nekuzad N.*, Sobhani A Pages 54-61
    Background
    Currently, medical education is affected by the Education Development Centers (EDC) of Medical Sciences universities in Iran. The aims of this studywere to introduce the principles of change inmedical education system in the world and to form the structure of medical education development centers in Iran.
    Methods
    This is a review article thatusing multiple sources in the field of medical education and educationdevelopment centers through library and internetresearch.
    Results
    Development of Medical Education is one of the essential objectives of the Ministry of Health and Medical Education. In the recent years, along withchanges in objectives and the administrative processes, these centers have a special importance in medical universities. Activities such asholding shahidMotahari educational festival, educational scholarship, and the importance ofthe professors’empowerment, research and development in education, internal evaluation, accreditation and ranking the development centers, responsive education and current processes of continuing medical education are the examples of changes of education development in Iran.
    Conclusions
    By providing Education Development Centers, the traditional view of faculty members to education has been changed and teachers have come to believe that teachingis artily utilization of science. But it seems that despite significant changes created by these centers, some factors prevent the full role play in the qualitative improvement of the education such as: lack of funds and the inappropriateness of the payment system toeducational faculty members compared with the clinical faculty members. Therefore, it is essential to remove the barriers and problems facing universitiesand as a result, education development centers focus their activities oninnovation in medical education and do not becomea university administrative center gradually.
    Keywords: Education Development Center, University of Medical Sciences, Medical Education
  • Gholamhosseini L., Sadeghian B.*, Narimani F Pages 62-75
    Background

    E-Learning training is programs based on the electronic device. University of medical sciences for health services have need of training human resources specialist. According to importance of technology, identifying electronic components, medical education and use of technology leads to the cause of education and the quality of the training.

    Methods

    Descriptive-comparative study by searching for Reliable sites, reputable journals, scopus, SID, Google scholar, JISC, CSU, NYU and related books on the subject were analyzed. Basic solutions in the field of e-learning in the field of medical education were presented.

    Results

    Medical Education three periods of general medicine, specialty and medical continuously divided. E-learning method in this section: CME, virtual patients, simulation, software, application based Learning Problem, thesaurus, classified. Learning the basic principles of medical education is multimedia, modalities, integrity, etc. To implement these principles, including Basic infrastructure, technological infrastructure and cultural indicators of the program, vision, finance, communications... required standard structure.

    Conclusions

    According to the main principles of e-learning infrastructure without medicine, medical universities of educational ideals will remain open, The way to deal with this challenge, offering a combination of education, electronic imaging, telemedicine designing e-Learning Charter medicine. In the field of organizational factors, environmental factors, technology, educational resources, information literacy, access to e-learning consortium are medically necessary. This can be done by creating a policy, clear strategy and a clear mission to a successful future ahead of Medical Sciences.

    Keywords: e-Learning, Charter Medical Education, Continuing Medical Education